Τα προϊόντα μας

Πυρηνέλαιο ακατέργαστο (μπρούτο)

Το πυρηνέλαιο έχει σκούρο πράσινο ή καστανό χρώμα και χρησιμοποιείται κυρίως στη σαπωνοποιία, καθώς και για βρώση μετά από ειδική κατεργασία (ραφινάρισμα). Πρόκειται για συγκριτικά εξαιρετικό προϊόν μετά το ελαιόλαδο.

Πυρηνόξυλο βίο-καύσιμο

Το πυρηνόξυλο με θερμογόνο δύναμη περίπου 3500 Kcal/Kgr αποτελεί έναν σημαντικό ενεργειακό πόρο για όλα τα μέρη που καλλιεργείται η ελιά και η σωστή αξιοποίηση του μπορεί να συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια και τη μείωση της χρήσης των συμβατικών καυσίμων. Σήμερα χρησιμοποιείται για παραγωγή θερμότητας σε Βιομηχανίες, βιοτεχνίες, θερμοκήπια αλλά και για οικιακή χρήση (λέβητες βιομάζας).

Ηλιέλαιο ακατέργαστο

Έλαιο με σύνθεση λιπαρού οξέος (πλούσιο σε ωμέγα 6) που περιέχει υψηλές στερόλες και τοκοφερόλες (συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υγρό συστατικό σε μαργαρίνες και προϊόντα επάλειψης.

Βαμβακέλαιο ακατέργαστο (μπρούτο)

Παράγεται από τον βαμβακόσπορο με τη μέθοδο της εκθλίψεως. Συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Το όξινο βαμβακέλαιο συντελεί στην παραγωγή βιοντίζελ (βιοκαύσιμο) ενώ το εξευγενισμένο, με σχετική κατεργασία (ραφινάρισμα) χρησιμοποιείται σε ευρεία ποικιλία τροφίμων.

Βαμβακόπιτα για ζωοτροφή

Πρόκειται για ένα παράγωγο του βαμβακόσπορου που προέρχεται με διαδικασία σύνθλιψής του. Είναι ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας λόγω του συνδυασμού πρωτεϊνών βαμβακελαίου που περιέχει. Βρώσιμη ζωοτροφή για διάφορες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Αποστολή Βιογραφικού

Η ΕΛ.Κ.Ε. ΑΕ αναζητά διαρκώς ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους. Αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος μιας δυναμικής ομάδας που εργάζεται με κέφι & δημιουργικότητα, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Ανεβάστε το Βιογραφικό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.